ELEKTRIK ISLERI YAPTIRILACAKTIR
TÜRKIYE ELEKTRIK ILETIM A.S GENEL MÜDÜRLÜGÜ(TEIAS) 8. BÖLGE MÜDÜRLÜGÜ ANKARA
19D003650 Proje numarali 8TM1 Referansli 154 kV Emirler Trafo Merkezi Tevsiati yapimi isi yapim isi 4734 sayili Kamu Ihale Kanununun 19 uncu maddesine göre açik ihale usulü ile ihale edilecektir. Ihaleye iliskin ayrintili bilgiler asagida yer almaktadir.
Ihale Kayit Numarasi : 2020/5744
1-Idarenin
a) Adresi : Macun Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulv. No:254 06105 YENIMAHALLE/ANKARA
b) Telefon ve faks numarasi : 3123972400 - 3125861121
c) Elektronik Posta Adresi : [email protected]
ç) Ihale dokümaninin görülebilecegi internet adresi : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/
2-Ihale konusu yapim isinin
a) Niteligi, türü ve miktari :
1 Adet 154 kV Hat Fideri Yapimi
Ayrintili bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümani içinde bulunan idari sartnameden ulasilabilir.
b) Yapilacagi yer : 154 kV Emirler Trafo Merkezi Adres :Konya Yolu üzeri 66.km Gölbasi/ ANKARA
c) Ise baslama tarihi : Sözlesmenin imzalandigi tarihten itibaren 10 gün içinde
yer teslimi yapilarak ise baslanacaktir.
ç) Isin süresi : Yer tesliminden itibaren 210 (iki yüz on) takvim günüdür.
3- Ihalenin
a) Yapilacagi yer : TEIAS 8. BÖLGE MÜDÜRLÜGÜ MACUN MAH. FATIH SULTAN MEHMET BULV. NO: 254 06105 Yenimahalle/ANKARA
b) Tarihi ve saati : 27.01.2020 - 10:00
4. Ihaleye katilabilme sartlari ve istenilen belgeler ile yeterlik degerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. Ihaleye katilma sartlari ve istenilen belgeler:
4.1.2. Teklif vermeye yetkili oldugunu gösteren Imza Beyannamesi veya Imza Sirküleri.
4.1.2.1. Gerçek kisi olmasi halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.
4.1.2.2. Tüzel kisi olmasi halinde, ilgisine göre tüzel kisiligin ortaklari, üyeleri veya kuruculari ile tüzel kisiligin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamaminin bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmamasi halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususlari gösteren belgeler ile tüzel kisiligin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.3. Sekli ve içerigi Idari Sartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Sekli ve içerigi Idari Sartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.5 Isteklinin konsorsiyum olmasi halinde sekli ve içerigi Idari Sartnamede belirtilen konsorsiyum beyannamesi.
4.1.6Ihale konusu iste idarenin onayi ile alt yüklenici çalistirilabilir. Ancak isin tamami alt yüklenicilere yaptirilamaz. Istekliler, ihale konusu yapim isinde alt yüklenicilere yaptirmayi düsündükleri islere ait listeyi teklif ekinde vereceklerdir.
4.1.7 Tüzel kisi tarafindan is deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kisiligin yarisindan fazla hissesine sahip ortagina ait olmasi halinde, ticaret ve sanayi odasi/ticaret odasi bünyesinde bulunan ticaret sicil memurluklari veya yeminli mali müsavir ya da serbest muhasebeci mali müsavir tarafindan ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendigi tarihten geriye dogru son bir yildir kesintisiz olarak bu sartin korundugunu gösteren belge.
4.2. Ekonomik ve mali yeterlige iliskin belgeler ve bu belgelerin tasimasi gereken kriterler:
Idare tarafindan ekonomik ve mali yeterlige iliskin kriter belirtilmemistir.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterlige iliskin belgeler ve bu belgelerin tasimasi gereken kriterler:
4.3.1. Is deneyim belgeleri:
Son on bes yil içinde bedel içeren bir sözlesme kapsaminda taahhüt edilen ve teklif edilen bedelin % 50 oranindan az olmamak üzere ihale konusu is veya benzer islere iliskin is deneyimini gösteren belgeler.
4.4.Bu ihalede benzer is olarak kabul edilecek isler ve benzer islere denk sayilacak mühendislik ve mimarlik bölümleri:
4.4.1. Bu ihalede benzer is olarak kabul edilecek isler:
11/06/2011 tarih ve 27961 sayili Resmi Gazetede yayinlanan Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Teblig’inin eki Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Listesi’ndeki D/III Grubu Isler (Elektrik Isleri/ Elektrik Sebeke ve Tesis Isleri) veya D/I Grubu Isler (Elektrik Isleri/ Enerji Iletim Sebekesi ve Tesis Isleri) dir.
Ihaleye konsorsiyum olarak teklif verilmesi halinde,
i) ihale konusu isin tüm elektrik islerinden sorumlu olacak koordinatör ortagi için benzer is kabul edilecek isler; 11/06/2011 tarih ve 27961 sayili Resmi Gazetede yayinlanan Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Teblig’inin eki Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Listesi’ndeki D/III Grubu Isler (Elektrik Isleri/ Elektrik Sebeke ve Tesis Isleri) veya D/I Grubu Isler (Elektrik Isleri/ Enerji Iletim Sebekesi ve Tesis Isleri) dir.
ii) ihale konusu isin tüm insaat islerinden sorumlu olacak özel ortagi için benzer is kabul edilecek isler; 11/06/2011 tarih ve 27961 sayili Resmi Gazetede yayinlanan Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Teblig’inin eki Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Listesi’ndeki B/III Grubu Isler (Üstyapi (Bina) Isleri/Bina Isleri) dir.
4.4.2. Benzer ise denk sayilacak mühendislik veya mimarlik bölümleri:
Elektrik veya elektrik-elektronik mühendisligi diplomalari benzer ise denk sayilacaktir. Is deneyim belgesi yerine mezuniyet belgelerini/diplomalarini sunmak suretiyle ihaleye girecek olan; is deneyimi bulunmayan elektrik veya elektrik-elektronik mühendislerinin; toplam süresi onbes yili geçmemek kaydiyla mezuniyetlerinden sonra geçen her yil, Kanunun 62 nci maddesinin birinci fikrasinin (h) bendinde belirtilen tutar kadar, is deneyimi bulunan elektrik veya elektrik-elektronik mühendislerinin; onbes yillik sinirlamaya tabi tutulmaksizin, mezuniyetlerinden sonra geçen her yil Kanunun 62 nci maddesinin birinci fikrasinin (h) bendinde belirtilen tutar kadar benzer is deneyimi olarak dikkate alinir. Ihaleye konsorsiyum olarak teklif verilmesi halinde, i) ihaleye, ihale konusu isin tüm elektrik islerinden sorumlu olacak koordinatör ortak olarak girecek olan; is deneyimi bulunmayan elektrik veya elektrik-elektronik mühendislerinin; toplam süresi onbes yili geçmemek kaydiyla mezuniyetlerinden sonra geçen her yil, Kanunun 62 nci maddesinin birinci fikrasinin (h) bendinde belirtilen tutar kadar, is deneyimi bulunan elektrik veya elektrik-elektronik mühendislerinin; onbes yillik sinirlamaya tabi tutulmaksizin, mezuniyetlerinden sonra geçen her yil Kanunun 62 nci maddesinin birinci fikrasinin (h) bendinde belirtilen tutar kadar benzer is deneyimi olarak dikkate alinir. ii) is deneyim belgesi yerine mezuniyet belgelerini/diplomalarini sunmak suretiyle ihaleye, ihale konusu isin tüm insaat islerinden sorumlu olacak özel ortak olarak girecek olan; is deneyimi bulunmayan insaat mühendislerinin; toplam süresi onbes yili geçmemek kaydiyla mezuniyetlerinden sonra geçen her yil, Kanunun 62 nci maddesinin birinci fikrasinin (h) bendinde belirtilen tutar kadar, is deneyimi bulunan insaat mühendislerinin; onbes yillik sinirlamaya tabi tutulmaksizin, mezuniyetlerinden sonra geçen her yil Kanunun 62 nci maddesinin birinci fikrasinin (h) bendinde belirtilen tutar kadar benzer is deneyimi olarak dikkate alinir.
5.Ekonomik açidan en avantajli teklif fiyatla birlikte fiyat disindaki unsurlar da dikkate alinarak belirlenecektir.
. Bu ihalede ekonomik açidan en avantajli teklif, fiyatla birlikte fiyat disi unsurlar da dikkate alinarak belirlenecektir. Degerlendirme; “fiyat puanlamasi” ile “kalite ve teknik nitelik puanlamasi” (fiyat disi unsur puanlamasi) olmak üzere iki bölümde yapilacaktir.
A- Fiyat Puani (FP) (56 PUAN)
Geçerli teklif veren Istekliler için fiyat puanlamasi 56 tam puan üzerinden yapilacaktir.
Geçerli teklifler içinde en düsük teklif fiyatina sahip istekli 56 tam puan alacak olup, diger isteklilere ait fiyat puani; FPist = (TFmin / TFist) x 56 formülü ile hesaplanacaktir. Hesap sonucu bulunan FPist degeri virgülden sonra en yakin iki ondalik basamakli sayiya yuvarlanacaktir.
Bu formülde;
FPist : Isteklinin fiyat puanini,
TFmin : Geçerli teklifler içinde en düsük teklif fiyatini,
TFist : Isteklinin teklif fiyatini
ifade eder.
B- Fiyat Disi Unsur Puani (FDUP) (44 Puan) = (40+3+1)
B-1 Kalite ve Teknik Nitelik Puani (KTNP) (40 PUAN)
Geçerli teklif veren istekliler için yapilacak olan kalite ve teknik nitelik (fiyat disi unsur) puanlamasi toplamda 40 tam puan üzerinden yapilacak olup puanlamada kullanilacak hususlar asagida belirtilmektedir.
Sinirlandirilmis Teklif Bedeli Puani Degerlendirmesi
Geçerli teklif veren istekliler için yapilacak olan sinirlandirilmis teklif bedeli puanlamasi, belirlenen is kalemleri için toplam 40 puan üzerinden yapilacaktir.
Puanlamada kullanilan her bir is kalemi için, isteklinin teklif ettigi toplam bedelin isteklinin teklifinin genel toplam bedeline orani hesaplanacak ve bu oran Idarece belirlenmis ALT SINIR ile ÜST SINIR degerlerine esit veya bu degerler arasinda kaliyorsa tabloda belirtilen tam puanlar verilecektir. Söz konusu is kalemleri için tespit edilen oranlar, tabloda belirtilen alt ve üst sinir araliginin disindiysa o is kalemi için istekliye 0 (sifir) puan verilecektir.
154 kV Emirler TM Tevsiati için SINIRLANDIRILMIS TEKLIF BEDELI PUANI DEGERLENDIRMESINE ALINACAK IS KALEMLERI VE PUANLAMAYA ESAS ORANLAR ASAGIDAKI TABLO’DA VERILMEKTEDIR:
“Is Kalemi No Is Kalemi Kisa Adi Tanimi Isteklinin Is Kalemi Için Teklif Ettigi Toplam Bedelin Isteklinin Teklifinin Genel Toplam Bedeline Orani ALT SINIRI (%) Isteklinin Is Kalemi Için Teklif Ettigi Toplam Bedelin Isteklinin Teklifinin Genel Toplam Bedeline Orani ÜST SINIRI (%) Sinirlandirilmis Teklif Bedeli Puani (STBP)
E.11,
E.12
Bara ve Cihazlar Arasi Baglanti Temini (1272 MCM),
Bara ve Cihazlar Arasi Baglanti Montaji (1272 MCM)
is kalemleri toplami
0,70
0,95 5
E.13,
E.14
Topraklama Iletkeni Temini (120 mm² örgülü bakir iletken),
Topraklama Iletkeni Montaji (120mm² örgülü bakir iletken)
is kalemleri toplami 1,05 1,45 5
I.1 Her türlü demirli ve demirsiz beton imalatlarinin sökülmesi, kirilmasi, atilmasi, nakli (sökülen temellerin geri dolgusunun yapilmasi fiyata dahildir) 0,50 0,75 5
I.4 Salt sahasi içi ve giris beton yollarinin yapilmasi (hasir çelikli f188/188) 3,20 4,60 5
I.6 Açik hava salt sahalarina kireç, naylon ve 15 cm kalinliginda micir serilmesi 5,70 7,70 5
I.13 Çelik konstrüksiyon pilon temelleri, mesnet temelleri, kesici temelleri, trafo temelleri, indirme platformu, ray yolu ve kablo kanallari süs betonlarinin yapilmasi 0,10 0,25 5
“I” Rumuzlu Insaat Pozlari “I” Rumuzu ile baslayan insaat isleri is kalemleri toplami 23,00 26,00 10
Sinirlandirilmis Teklif Bedeli Toplam Puani 40
B-2 Sicil Puani (SP) (3+1 PUAN)
B-2.1 Sicil Puani 1 (SP1) (3 PUAN)
Bu puan Tesekkülümüz yatirim programinda yer alan Merkez ve/veya Tasra Teskilati tarafindan ihalesi yapilan tesis yapim islerinde (TM, kablo veya EIH Tesis Isi) teklif sahibinin yükleniminde, ihale ilan tarihinden itibaren son bes yildaki yapim islerinin geçici kabulü yapilmis (Geçici Kabul Itibar Tarihi dikkate alinacak) ve süre uzatim çalismasi sonuçlanmis islerdeki toplam gecikme cezasi kesilen gün sayisinin, islerin süre uzatimi verilmis yapim süreleri (sözlesmesindeki yapim süresi + süre uzatimi degerlendirmesi sonucu verilen süre) toplamina oraninin yüzdesi dikkate alinarak hesaplanacaktir.
(Bu puan hesaplanirken, 18.01.2019 tarihli Resmi Gazete'de yayimlanan 7161 sayili "Vergi Kanunlari ile Bazi Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Degisiklik yapilmasina dair Kanun"nun 32.maddesine göre basvuruda bulunulup süre uzatimi çalismalari sonuçlandirilmayan yapim isleri degerlendirmeye alinmayacaktir.)
S: Her bir sözlesmenin süre uzatimi verilmis yapim süresi,
G: Her bir sözlesmede gecikme cezasi kesilen gün sayisi,
Y: Gecikme Yüzdesi
S toplam = S1+S2+S3+.....+SN
G toplam = G1+G2+G3+.....+GN
Y= (G toplam / S toplam )*100
Gecikme Yüzdesi Puan
= 1 3
1 < Y = 2 2,8
2 < Y = 3 2,6
3 < Y = 4 2,4
4 < Y = 5 2,2
5 < Y = 6 2
6 < Y = 7 1,8
7 < Y = 8 1,6
8 < Y = 9 1,4
9 < Y = 10 1,2
10 < Y = 15 1
15 < Y = 20 0,9
20 < Y = 25 0,8
25 < Y = 30 0,7
30 < Y = 35 0,6
35 < Y = 40 0,5
40 < Y = 45 0,4
45 < Y = 50 0,3
50 < Y = 60 0,25
60 < Y = 70 0,2
70 < Y = 85 0,15
85 < Y = 90 0,1
90 < Y = 100 0,05
100 < Y 0
Hesap sonucu bulunan Gecikme Yüzdesi (Y) degeri, virgülden sonra en yakin iki ondalik basamakli sayiya yuvarlanacaktir.
Isteklinin Is Ortakligi veya Konsorsiyum olmasi durumunda, puan hesabinda her bir ortagin Tesekkülümüz yatirim programinda yer alan Merkez ve/veya Tasra Teskilati tarafindan ihalesi yapilan tesis yapim islerinde (TM, Kablo veya EIH Tesis Isi) yükleniminde bulunulan ve ihale ilan tarihinden itibaren son bes yildaki yapim islerinin geçici kabülü yapilmis (Geçici Kabul Itibar Tarihi dikkate alinacak) ve süre uzatim çalismasi sonuçlanmis islerdeki toplam gecikme cezasi kesilen gün sayisinin islerin süre uzatimi verilmis yapim süreleri (sözlesmesindeki yapim süresi + süre uzatimi degerlendirmesi sonucu verilen süre) toplamina yüzdesi dikkate alinacaktir. Kisaca, bu isteklinin degerlendirmeye esas puani belirlenirken, her ortagin tekil olarak yürüttügü islerdeki gecikme yüzdelerinin toplam degeri baz alinacaktir.
Örnek :
Is ortakliginin 2 ortak olmasi halinde;
A ortaginin ihale ilan tarihinden itibaren son bes yildaki yapim islerinin geçici kabülü yapilmis ve süre uzatim çalismasi sonuçlanmis islerindeki,
toplam gecikme cezasi kesilen gün sayisi toplami : 200
islerin süre uzatimi verilmis yapim süreleri : 1000
B ortaginin ihale ilan tarihinden itibaren son bes yildaki yapim islerinin geçici kabülü yapilmis ve süre uzatim çalismasi sonuçlanmis islerindeki,
toplam gecikme cezasi kesilen gün sayisi toplami : 400
islerin süre uzatimi verilmis yapim süreleri : 1600
A&B is ortakliginin;
Gecikme Yüzdesi : ((200/1000) + (400/1600))*100 = 45
SP1 puani: 0,4 puan olarak degerlendirmeye alinacaktir.
Geçmiste Is Ortakligi veya Konsorsiyum içerisinde bulunan herhangi bir ortagin (konsorsiyum ise konsorsiyumu olusturan gerçek ve/veya tüzel kisilerin) tekil olarak istekli olmasi durumunda, geçmiste is ortakligi veya konsorsiyum olarak yürütülen isteki (ortaklik yapisina bakilmaksizin), toplam gecikme cezasi kesilen gün sayisinin isin süre uzatimi verilmis yapim süreleri (sözlesmesindeki yapim süresi + süre uzatimi degerlendirmesi sonucu verilen süre) toplamina oraninin yüzdesi dikkate alinarak degerlendirme yapilacaktir.
B-2.2 Sicil Puani 2 (SP 2) (1 PUAN)
Isteklinin, Tesekkülümüz yatirim programinda yer alan Merkez ve/veya Tasra Teskilati tarafindan ihalesi yapilan tesis yapim islerinde (TM, kablo veya EIH Tesis Isi) yükleniminde bulunulan ve ihale ilan tarihi itibari ile geriye dogru son 5 yil içinde fesih edilen veya son 3 yil içinde devir ettigi yapim isleri üzerinden puanlama yapilacaktir. (Bu puanin hesaplanmasinda, 18.01.2019 tarihli Resmi Gazete'de yayimlanan 7161 sayili "Vergi Kanunlari ile Bazi Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Degisiklik yapilmasina dair Kanun" nun 32.maddesine göre fesih veya devir yapilan yapim isleri degerlendirmeye alinmayacaktir.)
Isteklinin fesih veya devir edilen isi varsa 0 puan,
Isteklinin fesih veya devir edilen isi yoksa 1 puan,
olarak hesaplanir.
Isteklinin is ortagi veya konsorsiyum olmasi durumunda;
Ortak girisimlerde herhangi bir ortagin (konsorsiyum ise konsorsiyumu olusturan gerçek ve/veya tüzel kisilerin) Tesekkülümüz Merkez ve/veya Tasra Teskilati tarafindan ihalesi yapilan tesis yapim islerinde (TM, kablo veya EIH Tesis Isi) karsi yüklenimde bulunulan, ihale ilan tarihi itibariyle geriye dogru son 5 yil içinde fesih edilen veya son 3 yil içinde devir ettigi is olmasi durumunda söz konusu ortak girisimin Sicil Puani 0 Puan olarak hesaplanacaktir.
B-3 Fiyat Disi Unsur Puani;
Kalite ve Teknik Nitelik Puani ve Sicil Puani toplamidir.
FDUP = KTNP + SP
SP = SP1 + SP2
C-Toplam Puan (TP)
Toplam Puan, Fiyat Puani ile Fiyat Disi Unsur Puanlarinin toplamidir.
TP = FP + FDUP
35.1.1.1 Ekonomik açidan en avantajli teklif, toplam puani en yüksek olan istekliye ait teklif bedelidir.
35.1.1.2 Istekliler arasinda toplam puanin esit olmasi halinde, teklif fiyati daha düsük (fiyat puani daha yüksek) olan istekli digerine göre daha avantajli teklif olarak belirlenecektir.
6. Ihaleye sadece yerli istekliler katilabilecektir.
7. Ihale dokümaninin görülmesi:
7.1. Ihale dokümani, idarenin adresinde görülebilir.
7.2. Ihaleye teklif verecek olanlarin ihale dokümanini EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.
8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar TEIAS 8. BÖLGE MÜDÜRLÜGÜ MUHABERAT VE ARSIV SEFLIGI MACUN MAH. FATIH SULTAN MEHMET BULV. NO: 254 06105 Yenimahalle/ANKARA adresine elden teslim edilebilecegi gibi, ayni adrese iadeli taahhütlü posta vasitasiyla da gönderilebilir.
9. Istekliler tekliflerini, Her bir is kaleminin miktari ile bu is kalemleri için teklif edilen birim fiyatlarin çarpimi sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat seklinde verilecektir. Ihale sonucu, üzerine ihale yapilan istekliyle birim fiyat sözlesme imzalanacaktir.
Bu ihalede, isin tamami için teklif verilecektir.
10. Istekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (doksan) takvim günüdür.
12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilebilir.
12.1. Isin uzmanlik gerektiren kisimlari Ihale konusu yapim isleri özgün nitelikte ve teknik özellikleri gerekli olan netlikte belirlenememekte olup, isin yapimi sirasinda belli asamalarda arazi ve zemin etütleri gerektirmesi, fiili olarak kullanilacak primer ve sekonder malzeme ve teçhizatin marka, tip, karakteristiginin tam olarak belirlenemeden ve saha hafriyati sonrasinda toprak özgül direnci ölçülmeden ihale öncesinde uygulama projesi yapilamayacagi için kesin proje ile ve teklif birim fiyatli ihaleye çikilmistir. Bu sebeplerle isin yapimi sirasinda is kalemlerinin miktar ve türlerinde degisiklik olmasinin muhtemel oldugu dikkate alinmalidir. Isin uzmanlik gerektiren kisimlari; i) Transformatör merkezinin tüm elektrik islerinin yapilmasi ve tamamlanmasi için gereken bilumum malzemelerin ve donanimin temini, is yerine nakledilmesi, montajlarinin, kablajlarinin, test ve kontrollerinin yapilarak devreye alinmasi islerinin gerekli her türlü mühendislik, teknik hizmet, isçilik, tesis, araç-gereç, teçhizat, malzeme, nakliye imkânlari kullanilarak ihale dokümaninin kapsamindaki belgelere ve diger ekli ön/kesin proje, tüm resim ve dokümanlara ve uygulama projelerine uygun olarak, fiyat formlarindaki hususlar ve ihale dokümanlarinda belirtilen esaslar ve kapsam dâhilinde yapilmasi, ii) Transformatör merkezinin tüm insaat islerinin her türlü mühendislik, teknik hizmet, isçilik, tesis, araç-gereç, teçhizat, malzeme, nakliye imkânlari kullanilarak ihale dokümaninin kapsamindaki belgelere ve diger ekli ön/kesin proje, tüm resim ve dokümanlara ve uygulama projelerine uygun olarak, fiyat formlarindaki hususlar ve ihale dokümanlarinda belirtilen esaslar ve kapsam dâhilinde yapilmasidir. dir.
12.2. Bu islere ait benzer isler
11/06/2011 tarih ve 27961 sayili Resmi Gazetede yayinlanan Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Teblig’inin eki Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Listesi’ndeki D/III Grubu Isler (Elektrik Isleri/ Elektrik Sebeke ve Tesis Isleri) veya D/I Grubu Isler (Elektrik Isleri/ Enerji Iletim Sebekesi ve Tesis Isleri) dir.
Ihaleye konsorsiyum olarak teklif verilmesi halinde,
i) ihale konusu isin tüm elektrik islerinden sorumlu olacak koordinatör ortagi için benzer is kabul edilecek isler; 11/06/2011 tarih ve 27961 sayili Resmi Gazetede yayinlanan Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Teblig’inin eki Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Listesi’ndeki D/III Grubu Isler (Elektrik Isleri/ Elektrik Sebeke ve Tesis Isleri) veya D/I Grubu Isler (Elektrik Isleri/ Enerji Iletim Sebekesi ve Tesis Isleri) dir.
ii) ihale konusu isin tüm insaat islerinden sorumlu olacak özel ortagi için benzer is kabul edilecek isler; 11/06/2011 tarih ve 27961 sayili Resmi Gazetede yayinlanan Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Teblig’inin eki Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Listesi’ndeki B/III Grubu Isler (Üstyapi (Bina) Isleri/Bina Isleri) dir.
dir.
13. Bu ihalede elektronik eksiltme yapilmayacaktir.
14. Diger hususlar:
Ihalede Uygulanacak Sinir Deger Katsayisi (N) : 1
Teklifi sinir degerin altinda kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açiklama istenecektir.
TÜRKIYE ELEKTRIK ILETIM A.S GENEL MÜDÜRLÜGÜ(TEIAS) 8. BÖLGE MÜDÜRLÜGÜ ANKARA
19D003650 Proje numarali 8TM1 Referansli 154 kV Emirler Trafo Merkezi Tevsiati yapimi isi yapim isi 4734 sayili Kamu Ihale Kanununun 19 uncu maddesine göre açik ihale usulü ile ihale edilecektir. Ihaleye iliskin ayrintili bilgiler asagida yer almaktadir.
Ihale Kayit Numarasi : 2020/5744
1-Idarenin
a) Adresi : Macun Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulv. No:254 06105 YENIMAHALLE/ANKARA
b) Telefon ve faks numarasi : 3123972400 - 3125861121
c) Elektronik Posta Adresi : [email protected]
ç) Ihale dokümaninin görülebilecegi internet adresi : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/
2-Ihale konusu yapim isinin
a) Niteligi, türü ve miktari :
1 Adet 154 kV Hat Fideri Yapimi
Ayrintili bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümani içinde bulunan idari sartnameden ulasilabilir.
b) Yapilacagi yer : 154 kV Emirler Trafo Merkezi Adres :Konya Yolu üzeri 66.km Gölbasi/ ANKARA
c) Ise baslama tarihi : Sözlesmenin imzalandigi tarihten itibaren 10 gün içinde
yer teslimi yapilarak ise baslanacaktir.
ç) Isin süresi : Yer tesliminden itibaren 210 (iki yüz on) takvim günüdür.
3- Ihalenin
a) Yapilacagi yer : TEIAS 8. BÖLGE MÜDÜRLÜGÜ MACUN MAH. FATIH SULTAN MEHMET BULV. NO: 254 06105 Yenimahalle/ANKARA
b) Tarihi ve saati : 27.01.2020 - 10:00
4. Ihaleye katilabilme sartlari ve istenilen belgeler ile yeterlik degerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. Ihaleye katilma sartlari ve istenilen belgeler:
4.1.2. Teklif vermeye yetkili oldugunu gösteren Imza Beyannamesi veya Imza Sirküleri.
4.1.2.1. Gerçek kisi olmasi halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.
4.1.2.2. Tüzel kisi olmasi halinde, ilgisine göre tüzel kisiligin ortaklari, üyeleri veya kuruculari ile tüzel kisiligin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamaminin bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmamasi halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususlari gösteren belgeler ile tüzel kisiligin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.3. Sekli ve içerigi Idari Sartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Sekli ve içerigi Idari Sartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.5 Isteklinin konsorsiyum olmasi halinde sekli ve içerigi Idari Sartnamede belirtilen konsorsiyum beyannamesi.
4.1.6Ihale konusu iste idarenin onayi ile alt yüklenici çalistirilabilir. Ancak isin tamami alt yüklenicilere yaptirilamaz. Istekliler, ihale konusu yapim isinde alt yüklenicilere yaptirmayi düsündükleri islere ait listeyi teklif ekinde vereceklerdir.
4.1.7 Tüzel kisi tarafindan is deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kisiligin yarisindan fazla hissesine sahip ortagina ait olmasi halinde, ticaret ve sanayi odasi/ticaret odasi bünyesinde bulunan ticaret sicil memurluklari veya yeminli mali müsavir ya da serbest muhasebeci mali müsavir tarafindan ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendigi tarihten geriye dogru son bir yildir kesintisiz olarak bu sartin korundugunu gösteren belge.
4.2. Ekonomik ve mali yeterlige iliskin belgeler ve bu belgelerin tasimasi gereken kriterler:
Idare tarafindan ekonomik ve mali yeterlige iliskin kriter belirtilmemistir.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterlige iliskin belgeler ve bu belgelerin tasimasi gereken kriterler:
4.3.1. Is deneyim belgeleri:
Son on bes yil içinde bedel içeren bir sözlesme kapsaminda taahhüt edilen ve teklif edilen bedelin % 50 oranindan az olmamak üzere ihale konusu is veya benzer islere iliskin is deneyimini gösteren belgeler.
4.4.Bu ihalede benzer is olarak kabul edilecek isler ve benzer islere denk sayilacak mühendislik ve mimarlik bölümleri:
4.4.1. Bu ihalede benzer is olarak kabul edilecek isler:
11/06/2011 tarih ve 27961 sayili Resmi Gazetede yayinlanan Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Teblig’inin eki Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Listesi’ndeki D/III Grubu Isler (Elektrik Isleri/ Elektrik Sebeke ve Tesis Isleri) veya D/I Grubu Isler (Elektrik Isleri/ Enerji Iletim Sebekesi ve Tesis Isleri) dir.
Ihaleye konsorsiyum olarak teklif verilmesi halinde,
i) ihale konusu isin tüm elektrik islerinden sorumlu olacak koordinatör ortagi için benzer is kabul edilecek isler; 11/06/2011 tarih ve 27961 sayili Resmi Gazetede yayinlanan Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Teblig’inin eki Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Listesi’ndeki D/III Grubu Isler (Elektrik Isleri/ Elektrik Sebeke ve Tesis Isleri) veya D/I Grubu Isler (Elektrik Isleri/ Enerji Iletim Sebekesi ve Tesis Isleri) dir.
ii) ihale konusu isin tüm insaat islerinden sorumlu olacak özel ortagi için benzer is kabul edilecek isler; 11/06/2011 tarih ve 27961 sayili Resmi Gazetede yayinlanan Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Teblig’inin eki Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Listesi’ndeki B/III Grubu Isler (Üstyapi (Bina) Isleri/Bina Isleri) dir.
4.4.2. Benzer ise denk sayilacak mühendislik veya mimarlik bölümleri:
Elektrik veya elektrik-elektronik mühendisligi diplomalari benzer ise denk sayilacaktir. Is deneyim belgesi yerine mezuniyet belgelerini/diplomalarini sunmak suretiyle ihaleye girecek olan; is deneyimi bulunmayan elektrik veya elektrik-elektronik mühendislerinin; toplam süresi onbes yili geçmemek kaydiyla mezuniyetlerinden sonra geçen her yil, Kanunun 62 nci maddesinin birinci fikrasinin (h) bendinde belirtilen tutar kadar, is deneyimi bulunan elektrik veya elektrik-elektronik mühendislerinin; onbes yillik sinirlamaya tabi tutulmaksizin, mezuniyetlerinden sonra geçen her yil Kanunun 62 nci maddesinin birinci fikrasinin (h) bendinde belirtilen tutar kadar benzer is deneyimi olarak dikkate alinir. Ihaleye konsorsiyum olarak teklif verilmesi halinde, i) ihaleye, ihale konusu isin tüm elektrik islerinden sorumlu olacak koordinatör ortak olarak girecek olan; is deneyimi bulunmayan elektrik veya elektrik-elektronik mühendislerinin; toplam süresi onbes yili geçmemek kaydiyla mezuniyetlerinden sonra geçen her yil, Kanunun 62 nci maddesinin birinci fikrasinin (h) bendinde belirtilen tutar kadar, is deneyimi bulunan elektrik veya elektrik-elektronik mühendislerinin; onbes yillik sinirlamaya tabi tutulmaksizin, mezuniyetlerinden sonra geçen her yil Kanunun 62 nci maddesinin birinci fikrasinin (h) bendinde belirtilen tutar kadar benzer is deneyimi olarak dikkate alinir. ii) is deneyim belgesi yerine mezuniyet belgelerini/diplomalarini sunmak suretiyle ihaleye, ihale konusu isin tüm insaat islerinden sorumlu olacak özel ortak olarak girecek olan; is deneyimi bulunmayan insaat mühendislerinin; toplam süresi onbes yili geçmemek kaydiyla mezuniyetlerinden sonra geçen her yil, Kanunun 62 nci maddesinin birinci fikrasinin (h) bendinde belirtilen tutar kadar, is deneyimi bulunan insaat mühendislerinin; onbes yillik sinirlamaya tabi tutulmaksizin, mezuniyetlerinden sonra geçen her yil Kanunun 62 nci maddesinin birinci fikrasinin (h) bendinde belirtilen tutar kadar benzer is deneyimi olarak dikkate alinir.
5.Ekonomik açidan en avantajli teklif fiyatla birlikte fiyat disindaki unsurlar da dikkate alinarak belirlenecektir.
. Bu ihalede ekonomik açidan en avantajli teklif, fiyatla birlikte fiyat disi unsurlar da dikkate alinarak belirlenecektir. Degerlendirme; “fiyat puanlamasi” ile “kalite ve teknik nitelik puanlamasi” (fiyat disi unsur puanlamasi) olmak üzere iki bölümde yapilacaktir.
A- Fiyat Puani (FP) (56 PUAN)
Geçerli teklif veren Istekliler için fiyat puanlamasi 56 tam puan üzerinden yapilacaktir.
Geçerli teklifler içinde en düsük teklif fiyatina sahip istekli 56 tam puan alacak olup, diger isteklilere ait fiyat puani; FPist = (TFmin / TFist) x 56 formülü ile hesaplanacaktir. Hesap sonucu bulunan FPist degeri virgülden sonra en yakin iki ondalik basamakli sayiya yuvarlanacaktir.
Bu formülde;
FPist : Isteklinin fiyat puanini,
TFmin : Geçerli teklifler içinde en düsük teklif fiyatini,
TFist : Isteklinin teklif fiyatini
ifade eder.
B- Fiyat Disi Unsur Puani (FDUP) (44 Puan) = (40+3+1)
B-1 Kalite ve Teknik Nitelik Puani (KTNP) (40 PUAN)
Geçerli teklif veren istekliler için yapilacak olan kalite ve teknik nitelik (fiyat disi unsur) puanlamasi toplamda 40 tam puan üzerinden yapilacak olup puanlamada kullanilacak hususlar asagida belirtilmektedir.
Sinirlandirilmis Teklif Bedeli Puani Degerlendirmesi
Geçerli teklif veren istekliler için yapilacak olan sinirlandirilmis teklif bedeli puanlamasi, belirlenen is kalemleri için toplam 40 puan üzerinden yapilacaktir.
Puanlamada kullanilan her bir is kalemi için, isteklinin teklif ettigi toplam bedelin isteklinin teklifinin genel toplam bedeline orani hesaplanacak ve bu oran Idarece belirlenmis ALT SINIR ile ÜST SINIR degerlerine esit veya bu degerler arasinda kaliyorsa tabloda belirtilen tam puanlar verilecektir. Söz konusu is kalemleri için tespit edilen oranlar, tabloda belirtilen alt ve üst sinir araliginin disindiysa o is kalemi için istekliye 0 (sifir) puan verilecektir.
154 kV Emirler TM Tevsiati için SINIRLANDIRILMIS TEKLIF BEDELI PUANI DEGERLENDIRMESINE ALINACAK IS KALEMLERI VE PUANLAMAYA ESAS ORANLAR ASAGIDAKI TABLO’DA VERILMEKTEDIR:
“Is Kalemi No Is Kalemi Kisa Adi Tanimi Isteklinin Is Kalemi Için Teklif Ettigi Toplam Bedelin Isteklinin Teklifinin Genel Toplam Bedeline Orani ALT SINIRI (%) Isteklinin Is Kalemi Için Teklif Ettigi Toplam Bedelin Isteklinin Teklifinin Genel Toplam Bedeline Orani ÜST SINIRI (%) Sinirlandirilmis Teklif Bedeli Puani (STBP)
E.11,
E.12
Bara ve Cihazlar Arasi Baglanti Temini (1272 MCM),
Bara ve Cihazlar Arasi Baglanti Montaji (1272 MCM)
is kalemleri toplami
0,70
0,95 5
E.13,
E.14
Topraklama Iletkeni Temini (120 mm² örgülü bakir iletken),
Topraklama Iletkeni Montaji (120mm² örgülü bakir iletken)
is kalemleri toplami 1,05 1,45 5
I.1 Her türlü demirli ve demirsiz beton imalatlarinin sökülmesi, kirilmasi, atilmasi, nakli (sökülen temellerin geri dolgusunun yapilmasi fiyata dahildir) 0,50 0,75 5
I.4 Salt sahasi içi ve giris beton yollarinin yapilmasi (hasir çelikli f188/188) 3,20 4,60 5
I.6 Açik hava salt sahalarina kireç, naylon ve 15 cm kalinliginda micir serilmesi 5,70 7,70 5
I.13 Çelik konstrüksiyon pilon temelleri, mesnet temelleri, kesici temelleri, trafo temelleri, indirme platformu, ray yolu ve kablo kanallari süs betonlarinin yapilmasi 0,10 0,25 5
“I” Rumuzlu Insaat Pozlari “I” Rumuzu ile baslayan insaat isleri is kalemleri toplami 23,00 26,00 10
Sinirlandirilmis Teklif Bedeli Toplam Puani 40
B-2 Sicil Puani (SP) (3+1 PUAN)
B-2.1 Sicil Puani 1 (SP1) (3 PUAN)
Bu puan Tesekkülümüz yatirim programinda yer alan Merkez ve/veya Tasra Teskilati tarafindan ihalesi yapilan tesis yapim islerinde (TM, kablo veya EIH Tesis Isi) teklif sahibinin yükleniminde, ihale ilan tarihinden itibaren son bes yildaki yapim islerinin geçici kabulü yapilmis (Geçici Kabul Itibar Tarihi dikkate alinacak) ve süre uzatim çalismasi sonuçlanmis islerdeki toplam gecikme cezasi kesilen gün sayisinin, islerin süre uzatimi verilmis yapim süreleri (sözlesmesindeki yapim süresi + süre uzatimi degerlendirmesi sonucu verilen süre) toplamina oraninin yüzdesi dikkate alinarak hesaplanacaktir.
(Bu puan hesaplanirken, 18.01.2019 tarihli Resmi Gazete'de yayimlanan 7161 sayili "Vergi Kanunlari ile Bazi Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Degisiklik yapilmasina dair Kanun"nun 32.maddesine göre basvuruda bulunulup süre uzatimi çalismalari sonuçlandirilmayan yapim isleri degerlendirmeye alinmayacaktir.)
S: Her bir sözlesmenin süre uzatimi verilmis yapim süresi,
G: Her bir sözlesmede gecikme cezasi kesilen gün sayisi,
Y: Gecikme Yüzdesi
S toplam = S1+S2+S3+.....+SN
G toplam = G1+G2+G3+.....+GN
Y= (G toplam / S toplam )*100
Gecikme Yüzdesi Puan
= 1 3
1 < Y = 2 2,8
2 < Y = 3 2,6
3 < Y = 4 2,4
4 < Y = 5 2,2
5 < Y = 6 2
6 < Y = 7 1,8
7 < Y = 8 1,6
8 < Y = 9 1,4
9 < Y = 10 1,2
10 < Y = 15 1
15 < Y = 20 0,9
20 < Y = 25 0,8
25 < Y = 30 0,7
30 < Y = 35 0,6
35 < Y = 40 0,5
40 < Y = 45 0,4
45 < Y = 50 0,3
50 < Y = 60 0,25
60 < Y = 70 0,2
70 < Y = 85 0,15
85 < Y = 90 0,1
90 < Y = 100 0,05
100 < Y 0
Hesap sonucu bulunan Gecikme Yüzdesi (Y) degeri, virgülden sonra en yakin iki ondalik basamakli sayiya yuvarlanacaktir.
Isteklinin Is Ortakligi veya Konsorsiyum olmasi durumunda, puan hesabinda her bir ortagin Tesekkülümüz yatirim programinda yer alan Merkez ve/veya Tasra Teskilati tarafindan ihalesi yapilan tesis yapim islerinde (TM, Kablo veya EIH Tesis Isi) yükleniminde bulunulan ve ihale ilan tarihinden itibaren son bes yildaki yapim islerinin geçici kabülü yapilmis (Geçici Kabul Itibar Tarihi dikkate alinacak) ve süre uzatim çalismasi sonuçlanmis islerdeki toplam gecikme cezasi kesilen gün sayisinin islerin süre uzatimi verilmis yapim süreleri (sözlesmesindeki yapim süresi + süre uzatimi degerlendirmesi sonucu verilen süre) toplamina yüzdesi dikkate alinacaktir. Kisaca, bu isteklinin degerlendirmeye esas puani belirlenirken, her ortagin tekil olarak yürüttügü islerdeki gecikme yüzdelerinin toplam degeri baz alinacaktir.
Örnek :
Is ortakliginin 2 ortak olmasi halinde;
A ortaginin ihale ilan tarihinden itibaren son bes yildaki yapim islerinin geçici kabülü yapilmis ve süre uzatim çalismasi sonuçlanmis islerindeki,
toplam gecikme cezasi kesilen gün sayisi toplami : 200
islerin süre uzatimi verilmis yapim süreleri : 1000
B ortaginin ihale ilan tarihinden itibaren son bes yildaki yapim islerinin geçici kabülü yapilmis ve süre uzatim çalismasi sonuçlanmis islerindeki,
toplam gecikme cezasi kesilen gün sayisi toplami : 400
islerin süre uzatimi verilmis yapim süreleri : 1600
A&B is ortakliginin;
Gecikme Yüzdesi : ((200/1000) + (400/1600))*100 = 45
SP1 puani: 0,4 puan olarak degerlendirmeye alinacaktir.
Geçmiste Is Ortakligi veya Konsorsiyum içerisinde bulunan herhangi bir ortagin (konsorsiyum ise konsorsiyumu olusturan gerçek ve/veya tüzel kisilerin) tekil olarak istekli olmasi durumunda, geçmiste is ortakligi veya konsorsiyum olarak yürütülen isteki (ortaklik yapisina bakilmaksizin), toplam gecikme cezasi kesilen gün sayisinin isin süre uzatimi verilmis yapim süreleri (sözlesmesindeki yapim süresi + süre uzatimi degerlendirmesi sonucu verilen süre) toplamina oraninin yüzdesi dikkate alinarak degerlendirme yapilacaktir.
B-2.2 Sicil Puani 2 (SP 2) (1 PUAN)
Isteklinin, Tesekkülümüz yatirim programinda yer alan Merkez ve/veya Tasra Teskilati tarafindan ihalesi yapilan tesis yapim islerinde (TM, kablo veya EIH Tesis Isi) yükleniminde bulunulan ve ihale ilan tarihi itibari ile geriye dogru son 5 yil içinde fesih edilen veya son 3 yil içinde devir ettigi yapim isleri üzerinden puanlama yapilacaktir. (Bu puanin hesaplanmasinda, 18.01.2019 tarihli Resmi Gazete'de yayimlanan 7161 sayili "Vergi Kanunlari ile Bazi Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Degisiklik yapilmasina dair Kanun" nun 32.maddesine göre fesih veya devir yapilan yapim isleri degerlendirmeye alinmayacaktir.)
Isteklinin fesih veya devir edilen isi varsa 0 puan,
Isteklinin fesih veya devir edilen isi yoksa 1 puan,
olarak hesaplanir.
Isteklinin is ortagi veya konsorsiyum olmasi durumunda;
Ortak girisimlerde herhangi bir ortagin (konsorsiyum ise konsorsiyumu olusturan gerçek ve/veya tüzel kisilerin) Tesekkülümüz Merkez ve/veya Tasra Teskilati tarafindan ihalesi yapilan tesis yapim islerinde (TM, kablo veya EIH Tesis Isi) karsi yüklenimde bulunulan, ihale ilan tarihi itibariyle geriye dogru son 5 yil içinde fesih edilen veya son 3 yil içinde devir ettigi is olmasi durumunda söz konusu ortak girisimin Sicil Puani 0 Puan olarak hesaplanacaktir.
B-3 Fiyat Disi Unsur Puani;
Kalite ve Teknik Nitelik Puani ve Sicil Puani toplamidir.
FDUP = KTNP + SP
SP = SP1 + SP2
C-Toplam Puan (TP)
Toplam Puan, Fiyat Puani ile Fiyat Disi Unsur Puanlarinin toplamidir.
TP = FP + FDUP
35.1.1.1 Ekonomik açidan en avantajli teklif, toplam puani en yüksek olan istekliye ait teklif bedelidir.
35.1.1.2 Istekliler arasinda toplam puanin esit olmasi halinde, teklif fiyati daha düsük (fiyat puani daha yüksek) olan istekli digerine göre daha avantajli teklif olarak belirlenecektir.
6. Ihaleye sadece yerli istekliler katilabilecektir.
7. Ihale dokümaninin görülmesi:
7.1. Ihale dokümani, idarenin adresinde görülebilir.
7.2. Ihaleye teklif verecek olanlarin ihale dokümanini EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.
8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar TEIAS 8. BÖLGE MÜDÜRLÜGÜ MUHABERAT VE ARSIV SEFLIGI MACUN MAH. FATIH SULTAN MEHMET BULV. NO: 254 06105 Yenimahalle/ANKARA adresine elden teslim edilebilecegi gibi, ayni adrese iadeli taahhütlü posta vasitasiyla da gönderilebilir.
9. Istekliler tekliflerini, Her bir is kaleminin miktari ile bu is kalemleri için teklif edilen birim fiyatlarin çarpimi sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat seklinde verilecektir. Ihale sonucu, üzerine ihale yapilan istekliyle birim fiyat sözlesme imzalanacaktir.
Bu ihalede, isin tamami için teklif verilecektir.
10. Istekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (doksan) takvim günüdür.
12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilebilir.
12.1. Isin uzmanlik gerektiren kisimlari Ihale konusu yapim isleri özgün nitelikte ve teknik özellikleri gerekli olan netlikte belirlenememekte olup, isin yapimi sirasinda belli asamalarda arazi ve zemin etütleri gerektirmesi, fiili olarak kullanilacak primer ve sekonder malzeme ve teçhizatin marka, tip, karakteristiginin tam olarak belirlenemeden ve saha hafriyati sonrasinda toprak özgül direnci ölçülmeden ihale öncesinde uygulama projesi yapilamayacagi için kesin proje ile ve teklif birim fiyatli ihaleye çikilmistir. Bu sebeplerle isin yapimi sirasinda is kalemlerinin miktar ve türlerinde degisiklik olmasinin muhtemel oldugu dikkate alinmalidir. Isin uzmanlik gerektiren kisimlari; i) Transformatör merkezinin tüm elektrik islerinin yapilmasi ve tamamlanmasi için gereken bilumum malzemelerin ve donanimin temini, is yerine nakledilmesi, montajlarinin, kablajlarinin, test ve kontrollerinin yapilarak devreye alinmasi islerinin gerekli her türlü mühendislik, teknik hizmet, isçilik, tesis, araç-gereç, teçhizat, malzeme, nakliye imkânlari kullanilarak ihale dokümaninin kapsamindaki belgelere ve diger ekli ön/kesin proje, tüm resim ve dokümanlara ve uygulama projelerine uygun olarak, fiyat formlarindaki hususlar ve ihale dokümanlarinda belirtilen esaslar ve kapsam dâhilinde yapilmasi, ii) Transformatör merkezinin tüm insaat islerinin her türlü mühendislik, teknik hizmet, isçilik, tesis, araç-gereç, teçhizat, malzeme, nakliye imkânlari kullanilarak ihale dokümaninin kapsamindaki belgelere ve diger ekli ön/kesin proje, tüm resim ve dokümanlara ve uygulama projelerine uygun olarak, fiyat formlarindaki hususlar ve ihale dokümanlarinda belirtilen esaslar ve kapsam dâhilinde yapilmasidir. dir.
12.2. Bu islere ait benzer isler
11/06/2011 tarih ve 27961 sayili Resmi Gazetede yayinlanan Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Teblig’inin eki Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Listesi’ndeki D/III Grubu Isler (Elektrik Isleri/ Elektrik Sebeke ve Tesis Isleri) veya D/I Grubu Isler (Elektrik Isleri/ Enerji Iletim Sebekesi ve Tesis Isleri) dir.
Ihaleye konsorsiyum olarak teklif verilmesi halinde,
i) ihale konusu isin tüm elektrik islerinden sorumlu olacak koordinatör ortagi için benzer is kabul edilecek isler; 11/06/2011 tarih ve 27961 sayili Resmi Gazetede yayinlanan Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Teblig’inin eki Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Listesi’ndeki D/III Grubu Isler (Elektrik Isleri/ Elektrik Sebeke ve Tesis Isleri) veya D/I Grubu Isler (Elektrik Isleri/ Enerji Iletim Sebekesi ve Tesis Isleri) dir.
ii) ihale konusu isin tüm insaat islerinden sorumlu olacak özel ortagi için benzer is kabul edilecek isler; 11/06/2011 tarih ve 27961 sayili Resmi Gazetede yayinlanan Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Teblig’inin eki Yapim Islerinde Benzer Is Gruplari Listesi’ndeki B/III Grubu Isler (Üstyapi (Bina) Isleri/Bina Isleri) dir.
dir.
13. Bu ihalede elektronik eksiltme yapilmayacaktir.
14. Diger hususlar:
Ihalede Uygulanacak Sinir Deger Katsayisi (N) : 1
Teklifi sinir degerin altinda kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açiklama istenecektir.